Nu bliver det alvor

Første ‘ægte’ flyvning

( indlægget er skrevet på mobil, så der kan forekomme tastefejl :) )

image

Igår var sgu en dejlig dag. Som Cabin crew hos Emirates, har vi flere forskellige rabatkort som kan bruges rundt i hele Dubai, og faktisk mange andre steder rundt i verden. Så igår besluttede et par venner og jeg, at vi skulle hygge os. Vi mødtes på det 5 stjernede hotel Shangri-La midt i centrum, hvor vi alle startede med en tur i fitness. Deres fitness er meget bedre end mange andre, og har udstyr som et almindeligt dansk center. Herefter hoppede vi ud til deres pool hvor vi tilbragte det meste af dagen. Vi fik et par drinks, lækker frokost og ikke mindst sol. Vejret er SÅ varmt og fugtigt nu, så vi skal ud af dynerne tidligt for at kunne klare det.. På Shangri-La kan vi bruge fitness, spa, sauna, dampbad, pool, håndklæder, vand osv helt gratis! Desuden giver de os 30-40% på alt mad og drikke.. Så det er helt klart noget vi gør brug af. Mange af de helt fine hoteller giver os disse tilbud, for på den måde kan vi reklamere til vores venner og familie.. Jeg klager bestemt ikke! Se lige udsigten!

image

Hen på eftermiddagen skulle jeg smutte, da mit fly havde afgang kl.18:50. Jeg skal være i lufthavnen 2 timer før, og da det var min første tur som rigtig cabincrew, ville jeg gerne være der i lidt god til.. Turen gik til Riyadh i Saudi Arabien. Frem og tilbage, og en flyvetid på ca 1:30 hver vej. Crewet var super søde, og vi skulle flyve i en B777-300 2 class flyver. Det betyder at de har fjernet første klasse, og tilbage er kun business og Economy. Det betyder også at flyet har plads til 386 gæster i Economy! Det er altså virkelig mange!

Vi var et internationalt crew igen igen, og bestod af folk fra mange lande.. Jeg skulle flyve med Romina og Luca som også havde startet samme dag som mig på samme hold, så vi kendte hinanden og havde alle første rigtige flyvning igår. Desuden var en del af de andet crew også ret nye, så vi var ret spændte på denne flyvning – som faktisk er en af de vildeste vi har! :)

Jeg fik dør 2R (anden dør på højre side), hvilket på denne flyver, faktisk er i businessclass. Det betyder dog ikke at jeg skal arbejde der, men at min dør og mit sikkerhedsudstyr skal tjekkes der i området. Der er 10 døre i alt, og en del ekstra crew som slet ingen ansvar har for en dør – de laver blot service. Mit ansvar var derfor på højre side, fra første række af Economy og ned til række 15. Et af de mindre områder, men det skulle vise sig at blive en oplevelse.

Turen derned gik super fint, vi havde travlt og flyet var kun halvt fyldt. Vi har ca 40 min til at lave en fuld servering af varmt mad, drinks, kaffe/The, rydde op og gøre klar til landing. Det lyder nærmest umuligt – og det er det faktisk også næsten! :) men det fik fint, og vi landede dernede og skulle vente på flyet blev gjort rent og vi skulle tage turen tilbage igen. Vi havde et lille møde i køkkenet om hjemturen, for flyet var nemlig fuldstændigt fyldt på hjemturen.  Faktisk overbooket i både business og Economy, så vi skulle virkelig løbe endnu hurtigere end turen ned. Jeg skulle hurigt spise lidt, og da der var mad til overs i business, fik jeg mig en god bøf med sauce! :-) personalegode som virkelig batter!

Vi boardede flyet til hjemturen, og ganske rigtigt. Shit det er altså mange mennesker i economy. Alle har så meget bagage, og der er mennesker over alt. I mit område havde jeg en del familie med små søde børn, og der ikke noget bedre i hele verden, end at skabe den her connection med dem så de virkelig får en dejlig tur med os. Vi har virkelig lækkert legetøj til alle børn, og de børn som rejser med os ofte, sidder spændt og venter på hvad vi nu har med til dem.

En ting man skal tænke på når man arbejder for Emirates, er at vi flyver til mange forskellige destinationer, og alle folk rejser af forskellige grunde. Jeg havde en del gæster som aldrig havde fløjet før, og udelukkende taler arabisk eller måske et helt andet sprog. Det hjælper virkelig ikke at blive frustreret på de her mennesker, for hvordan kan de vide hvordan man spænder bæltet, hvis de aldrig har set et fly før!? Jeg havde en del af dem i mit område, og foruden den overfyldte kabine og mennesker over alt, så blev jeg altså lige sat på en prøve med min tålmodighed. Men så er det godt at vi hos Emirates er trænet til netop det på vores training College. Vi har verdens bedste cabin crew training – UDEN sammenligning, og det ruster os til hver enkelt oplevelse og udfordring vi får undervejs. Vi fløj lige efter at gæsternes faste for ramadan sluttede, så de var selvfølgelig sultne og trætte, men vi formåede at skrue rulleskøjterne på og flyve igennem kabinen med vores service. Jeg har fløjet i 2 1/2 år, men har ALDRIG i mit liv haft sådan en travl tur. Aldrig! Og jeg har altså fløjet sindssygt mange ture som både crew og kabinechef, og en del specielle flyvninger hvor serveringen også er speciel. Men denne her slog at! Jeg var fuldstændig udkørt bagefter, men vi klarede det – og dét udelukkende på grund af vores teamwork. Det er nemlig hvad jeg elsker ved mit job. Du møder 12 nye mennesker du aldrig har set før, kommer fra 12 forskellige kulturer og alligevel arbejder man så tæt sammen i et team! Det er helt fantastisk. Vi klarede den, alle var glade og vi var godt trætte da vi endelig kom hen til Dubai igen.

image

Jeg har nu fri indtil søndag, hvor turen går til den anden side af kloden. Jeg glæder mig helt vildt. Vi skal nemlig til Sydney, Australien. Og ikke nok med det, flyver vi videre til New Zealand i samme tur, så jeg får set begge dele. Det er en 6 dages tur, og meget mere om den her på bloggen når jeg kommer hjem igen.

De næste dage skal nydes med vennerne, solen og måske en lille fest! Men også måske en lille frikadelle! :) Jeg købte nemlig svinekød i Frankfurt på min sidste tur, og jeg har allerede lavet en omgang.. Er pjattet med det!

 

<3imageimageimage

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nu bliver det alvor