Juhuuu - vi er færdige!

Første flyvning

IMG_1456

Juhuu! Så er det endelig overstået! Første flyvetur. Vi skal have én tur på A380 og én på B777 inden vi kan arbejde alene ombord, og dette var altså min første tur ombord på A380. Turen gik til Frankfurt, og jeg vil her forklare hvordan sådan en dag fungerer! :-)

Godmorgen

Vækkeuret ringede klokken 04. Jeg havde knap nok sovet, og var så spændt at jeg vågnede hele tiden i løbet af natten. Så efter et langt bad, kunne jeg endelig pille de store klatter søvn ud af øjnene, og afsti afsted det gik. Bussen kører fra hotellet hvert 20. minut, og Michal (som også skulle med på min flyvning) og jeg, besluttede os for at tage bussen kl. 05:07. Bussen kører til vores hovedkontor, og stopper ved enkelte bygninger på vejen for at samle andre crew op. Der er virkelig gang i den om morgenen, så busserne bliver fyldt.

Jeg havde pakket min store og lille taske, og tjekket at alle dokumenter var i orden. Vi skal altid have vores serveringsvest, grill handsker og uniformspyjamas med i den lille, og i den store skal vi pakke alt vi skal bruge til en overnatning ude – men dét i mente at vi kan blive ændret få minutter inden afgang, til måske at skulle være væk i 6 dage i stedet for 1. I bussen mødte jeg min gode ven Albert, som også skulle flyve samtidigt med os. Han skulle dog til London! Vi var alle så meget spændte, så vi snakkede hele vejen til hovedkontoret.

Check-in

I lufthavnen blev vi mødt af et specielt team, da det jo var vores første flyvning, og over 100 af os skulle starte denne dag. Efter en hurtig morgenmad på Costa Coffee, blev det tid til check-in. Det er først muligt at checke ind 2 timer før afgang, og der er store skærme i crew afgangshallen som viser hvilke fly der er åbent for nu, hvilke man er for sent til, osv osv.  Da der blev grønt lys på Frankfurt, skulle vi gå igennem vores e-gate. Her scanner vi et kort, går ind i en sluse og herefter afgiver vi fingeraftryk til maskinen. Så er vi endelig inde. Der er 20 min fra check-in åbner til at vores afgangsmøde starter, så det er med at have tungen lige i munden. Vi suser videre til en anden maskine, hvor vi her scanner vores personalekort. Den spørger om vi har alle dokumenter i orden, vi bekræfter vores flyvning og den spytter et bagagemærke ud. Præcis som hvis man skulle rejse selv. Så langt så godt. Computeren fortæller også hvilket lokale vi skal gå til for at møde vores crew, og i vores tilfælde var det lokale 1.

Første møde

Vi mødte op i rum 1, hvor vi mødte hele vores crew for denne tur. Vi skulle totalt være 27 cabin crew. Så alle skulle gå rundt il 3 stationer for at blive tjekket. Første station er ved en supervisor som tjekker alle ens dokumenter, næste station er en anden supervisor som tjekker vores image and uniform, om vi ser godt ud, mangler knapper i uniformen, er barberet osv. Han tjekker også om de ting vi skal have i tasken rent faktisk er i tasken, og om det er i god stand. Sidste station skulle jeg ikke deltage i da jeg er ny, men den kaldes Safe Talk. Her får alle et spørgsmål om sikkerhed ombord, og efter dette er svaret, kan man sætte sig ved det lange bord.

Mødet starter

Mødet starter ved at purseren fortæller lidt om sig selv, hvor vi skal hen, hvor mange gæster vi har ombord osv osv. Så starter hver supervisor med at fortælle omkring et emne hver, som f.eks. kan være et hot topic omkring brug af ovne, det kan være en ændring til services eller noget andet. Det er også her at resten af crewet får besked om at Michal og jeg er nye og er med på turen. Herefter kommer piloterne og fortæller kort om turen, vejret, tiderne osv. De fortæller også om et topic som er populært i øjeblikket, og det kan f.eks. være hvordan vi kontakter dem i en nødsituation osv.  Efter mødet er vi klar til at gå i kælderen hvor en bus holder og venter på netop os.

Selve flyvningen

Da vi jo er helt nye, blev vi bedt om at observerer hvad de andre crew gjorde ombord, og under boardingen skulle vi stå i den forreste dør og tage imod passagerene. Da vi var færdige, skulle vi hurtigt hoppe op i cockpittet og tage vores pladser. Det er nemlig det gode ved at være på prøvetur. Så sidder vi nemlig på flyets bedste pladser. Jeg har sat i cockpittet tusinde gange, men ikke på en A380! Det var en oplevelse ud over det sædvanlige. At se sådan en gigantisk maskine lette fra jorden. Det er helt utroligt.
IMG_1366

IMG_1360

IMG_1473

IMG_1462

Vi hjalp med serveringen ombord – mest for at vise at vi gerne ville arbejde, og lære en masse nye ting.. Ombord på denne flyvning talte crewet 23 forskellige sprog, så vi kom fra mange forskellige steder på jorden. I businessclass loungebaren var en pige fra sverige, så jeg hang en del ud sammen med hende og hørte om det spændende job at stå deroppe ved de lidt finere pladser! :-)

IMG_1448IMG_1447

Layover

I Frankfurt havde vi 24 timer for os selv. Purseren meddelte at der var wake-up call på hotellet 12:10, og vi skulle mødes 13:10. Indtil da, havde vi helt frie tøjler. Vi fik alle en kuvert med kontanter. De kontanter er ment som vores madpenge på dette layover, og de kan bruge dem eller spare dem sammen – det er helt op til dig selv. Jeg tror ikke at jeg må fortælle hvor meget det er, men det er rigeligt til mad hvert fald! Og jeg fik shoppet en del, så de tog meget hurtigt slut og dankortet måtte i brug. Jeg havde i forvejen undersøgt lidt om byen, og der var ikke så meget at se. Men en amerikansk acapella gruppe holdte koncert i byen, så på flyvningen spurgte jeg en af pigerne om hun ville med. Hun var helt vild, for hun kendte også denne gruppe! Så vi skulle helt sikkert afsted. Vi fik klaret billetter, og sprang på en taxi ud til koncertpladsen og havde en virkelig god aften til koncert! Hun hedder Sandra og kommer fra Malaysia, og vi havde virkelig en dejlig aften! Tilbage til hotellet omkring midnat, godt mørbanket og klar til sengen. Jeg fik købt en del svinekød med hjem til Dubai, men også andre småting som er umuligt at opstøve hernede. Som f.eks. frisk mozzarella!

IMG_1454

IMG_1451

Hjemturen

Vi blev igen afhentet på hotellet, og afsted til lufthavnen det gik. Vi gjorde det samme på vejen hjem – dog var flyet under halvt fyldt, så vi havde virkelig god tid til alle gæsterne. Vi havde et par med som skulle på bryllupsrejse i caribien, og skulle via Dubai derned. Så vi fiksede en flot kage til dem med teksten ‘Happy Honeymoon’, og jeg servede den til dem og fik taget et flot billede med vores kamera vi har ombord. De anede ingenting, og det var en sød gestus lige at kunne gøre dem glade. De vil helt sikkert huske denne tur for evigt! Jeg hjalp til med servicen ombord, og man kunne tydeligt mærke at folk kendte hinanden mere nu, efter at have været i Frankfurt sammen i en dag. Det gjorde stemningen endnu bedre. For folk flyver nærmest aldrig sammen mere en én gang om året, da vi i øjeblikket er 24.000 cabin crew. Så det er et rent tilfælde hvis man gør! Vi havde det så sjovt, og jeg fik lov at hænge ud over hele flyet, da det jo var min første tur. Så man skal ikke tænke længe for at finde ud af, at jeg hang mest i businessclass. De har det lækreste mad, friske juicer og de vildeste kager! Yummi!

IMG_1363

 

Næste tur for mig, bliver imorgen aften hvor turen går til Indien. Det er frem og tilbage samme dag (turnaround), og folk siger at det er en hård tur. Så jeg forsøger at forberede mig det bedste jeg kan!

<3

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Juhuuu - vi er færdige!