Sidste tur i Jet Time

Vegansk Bolognese



image

Hjemme hos os, eksperimenter vi i øjeblikket med vegetarisk og endda vegansk mad. O prøver at holde igen med kødet, og jeg er så småt begyndt at følge lidt med. Ikke noget jeg vil gøre 100%, men jeg tror på at det er sundt for både miljøet og min krop! Igår lavede vi den lækreste veganske Bolognese med soyapasta. Yummi!

image

Til en sovs til ca. 4 personer, skal du bruge følgende:

  • 1/2 blomkål
  • 1/2 knoldselleri
  • 100 gram svampe af eget valg
  • 1 peberfrugt
  • 1 stort løg
  • 1 squash
  • 2-3 fed hvidløg
  • 2 dåser tomater (evt med smag)
  • et skvat rødvin
  • 3-4 gulerødder
  • forskellige krydderier som oregano og basilikum.
  • Grøntsagsboullion
  • Ønskede pasta. Vi brugte 100% vegansk bønnepasta købt i Kvickly for 20,- pakken.

Alle dele hakkes meget fint, og specielt blomkålen skal hakkes MEGET småt, da det fungerer som ‘kød’ i denne ret.

Løg og hvidløg svitses i en gryde med lidt olie og krydderier. Alle andre grøntsager (undtaget svampe) tilsættes, og svitses godt. Herefter tilsættes begge dåser tomater, krydderier og et svar rødvin. Retten skal gerne småkoge længe. Jeg fyldte en af dåserne med vand og 2 Bouillionterninger, som jeg efterfølgende også tilsatte retten. Lad retten småsimre i 10-15 minutter, og tilsæt herefter svampene.

Det er en smagssag hvordan man vil have den til at smage, så tilsæt lidt af det du kan lide.

 

Vi har opdaget et nyt produkt, nemlig gærflager. De har lidt samme effekt som ost, og passer perfekt både i bolognesen og også som drys ovenpå. Vi tilsatte 3 spk i selve retten. Det købes i helsekost og Matas, og vores store pose kostede omkring 45,-.

image

Så er det tid til at koge den ønskede pasta, og vupti – så er der vegansk bolognese! Det smager fantastisk!

imageimageimageimage

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sidste tur i Jet Time