2 dag i skolen

Nyt fra sandkassen

Så er det vist tid til lidt nyt hernede fra sandkassen, hvor temperaturen i øvrigt allerede har rundet 35 grader i skyggen, selvom vi kun har april.

Først – UNDSKYLD! Jeg har lovet at ringe hjem til en stor del af mine venner og min familie, men det viste sig simpelthen at være nærmest umuligt. FaceTime, Whatsapp osv er blokeret i Dubai, så det gør det ikke ligefrem nemmere. Har været heldig at komme igennem til O en enkelt gang, men siden dér, har det været umuligt. Et telefon opkald koster mig 45,5,- bare i opkaldsafgift, og så 3,95,- i minutter. Rimeligt pebret! Så sorry – jeg forsøger hver dag at fikse det, så nu må vi se :)

Dagene går simpelthen så hurtigt hernede. Idag runder jeg 8. dag, og kan slet ikke huske hvad jeg lavede for to dage siden. Derfor har jeg fundet skemaet frem ;)

IMG_9893

Her er mit batch (klasse) 3151

Vores skole er opdelt i en del forskellige bygninger, og vi er forskellige steder hver dag, afhængig af hvilken type undervisning vi skal have. Vi er ikke begyndt den egentlige træning endnu, og første uge har bare bestået af induction, hvilket for Emirates betyder introduktion. Så en masse formelle ting skal fikses og en masse informationer skal gives videre til os.

Tirsdag stod på TONSVIS af helbredsundersøgelser, og det tog sin tid. Jeg sad i Emirates Klinikken i knap 4 timer, blot for at vente på at alle i klassen blev færdige. Til testen tester de egentligt det samme som vi allerede har svaret på i alle de dokumenter som skal sendes ind inden. Jeg fik taget 2 blodprøver, som tjekker for HIV, Syfilis og noget andet jeg ikke kan huske. Så tager de urinprøve for at tjekke for stoffer, og her kunne forskellige typer medicin påvirke testen, så det var med at krydse fingre. Så testede de mit syn, spurgte om jeg har ar eller nogle kendetegn, osv osv. Til sidst skulle jeg lige spørge om jeg har følt mig forladt og ensom inden for de sidste to uger.. ;) Så fik vi taget billeder til vores ID-kort og desuden tog de et x-ray billede af vores bryst for at tjekke for tuberkulose.

IMG_9927

Vi blev herefter kørt til en anden del af skolen, for at afhente vores nye trolleys! Billedet ovenover viser en lille del af skolen. Emirates ejer synes det var en god idé at lave et aviation college formet som et fly, og i Dubai er der ikke langt fra tanker til virkelighed, så det byggede de selvfølgelig!

Onsdag stod den første del af dagen på introduktion til forskellige it systemer som vi kommer til at bruge til dagligt, introduktion til forskellige typer rabat billetter vi kommer til at få adgang til, og ligeledes hvordan vi kan afholde ferie. Crew kan rejse JORDEN RUNDT, og nøjes med at betale 10% af billettens pris. Jeg kan f.eks. rejse en returrejse til København for omkring 900,-. DÈT er vildt! Det samme gælder for mine forældre, og søskende. Udover dét, kan jeg hvert år give et antal billetter til venner som vil give dem 50%. Ikke dårligt, hva? ;) Med hensyn til ferie, tilbyder Emirates 30 dages årlig ferie, som kan bruges allerede 80 dage efter vi er startet. Så jeg kan allerede smutte hjem en tur i starten af august, hvis jeg ville det. Vidste du at vi IKKE må forlade Dubai i vores 6 måneders prøveperiode medmindre vi har ferie? Ikke engang til en anden emirat. Så har jeg fridage, må jeg altså ikke tage andre steder.

Sidst på dagen tog vi til en ny bygning hvor vores underviser tog os rundt til 3 meget fine rum, som alle skulle forklare os om firmaet, hvordan det blev som det er, hvordan det er vokset osv osv. Det var mega spændende, og efter skole tog jeg et smut til Dubai Mall med et par stykker af mine nye venner! Nikola fra Serbien, Joachim fra Belgien og Fernando fra Bolivia! Det er vildt at vi alle kommer fra så forskellige steder, men bare har det så sjovt sammen! F.eks. har jeg i min klasse søde Cream fra Thailand som hjemme faktisk er en lille kendis. Hun har nemlig lavet en masse tv! ;)

IMG_9811IMG_9795

Igår stod dagen på en masse gruppearbejde, en lang snak om hvad der forventes af us, god undervisning i kommunikation osv. En skide god dag hvor man virkelig fik nogle værktøjer vi kan bruge når vi skal igang med at flyve! Efterfølgende tog vi med en bus (nærmere lignede det en kvægtransport) ud til grænsen til en af de andre Emirates, hvor vi skulle have taget fingeraftryk til vores arabiske opholds og arbejdstilladelse. Efterfølgende var det tid til at tage en nat ude, og vi tog til natklubben Zinc for at have den første fest. Alkohol ude er mega dyrt på clubs, men efter træningen får vi et rabatkort som vil give os 50% på størstedelen af alle diskotekerne i Dubai. Dét kan vi lide!

IDAG skal vi på ørken safari. Jeg ringede til et firma og fiksede en god pris, og efterfølgende spurgte jeg alle om de ville med.. Det endte så med at 67 tilmeldte sig og betalte til mig, så det endte med at være lidt vildere end jeg lige regnede med først! ;)

IMG_9959

Sjove ting omkring livet her:

 • Det er ikke tilladt for os at drikke vand direkte fra en flaske, og ALLE crew skal derfor drikke med sugerør.
 • Der findes 24 timers crew transport til ALLE lejligheder hvor der bor crew. Der er over 50 forskellige bygninger rundt omkring i Dubai hvor der bor crew, og mindst hvert 20. minut døgnet rundt, ankommer en bus som tager dig til hovedkontoret
 • I Dubai er det ikke tilladt at drikke alkohol uden at have en speciel tilladelse. Kun på diskoteker kan du benytte dig af deres licens, men så snart du træder ud fra stedet, må du ikke være fuld. Det er nemlig heller ikke tilladt offentligt :)
 • HVER søndag starter 120 nye håbefulde Cabin Crew fuldstændig samme træning jeg gennemgår.
 • Emirates har HVER dag over 420 flyvninger og flyver til HELE verden. Der er ikke et eneste sted i verden de ikke kan nå med én flyvning.
 • Emirates var første selskab i hele verden til at have tv-skærme i ALLE sæder, uanset hvilken klasse man rejse i. Desuden startede de også  som de første muligheden for at lave telefonopkald ombord.

IMG_9812IMG_9806

Ja, det kan være hårdt med en 20 min. bustur efter en lang dag. ;)

2

 • Det lyder virkelig spændende! Men hvorfor får du dig ikke et taletidskort dernede fra? Så er det meget billigere, det havde jeg i hvert fald, da jeg boede dér (på det tidspunkt var Facetime heller ikke blokeret), men så kan du da gøre det lidt billigere, når du skal snakke med familien :-)
  Hav en dejlig Store Bededag!
  Kram,

  http://nikkilund.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • mworld1360260088812

   Jeg får et fast abonnement snart, men skal bare lige have mit UAE id kort ;)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

2 dag i skolen