Beijing tur/retur

Hvad tager jeg med på arbejde?

 

img_8660

En del har skrevet til mig, at de nyder at følge med i min hverdag rundt i verden og i Dubai, og derfor har jeg valgt at skrive lidt mere insider omkring hvad der rent faktisk sker. Denne gang skal det handle om, hvad jeg rent faktisk medbringer når jeg tager på arbejde.

Ovenover ses et billede af mine to kufferter. De er en del af min uniform, som jeg må ikke gå uden dem.  Heller ikke på toilettet, i kiosken eller noget andet. De er ligesom mit slips. Det ser jeg jo også tosset ud, uden. Det er dog en undtagelse. Den store klods tager jeg udelukkende med, når jeg har det vi kalder Layover. En flyvning hvor vi tager på hotel i mindst 24 timer på en destination. 90%  af mine flyvninger er sådan. Så tænker den opmærksomme nok – hvorfor fanden pakker du ikke bare de ene par rene underhakkere og en lille t-shirt i den lille, og så slipper du for den store!? Ja, smart tænkt. Men det er forbudt. En del af Emirates, er den Wow-effekt det giver når vi kommer gående i lufthavnen, op til 24 crew samlet. Alle er ens, alle smiler og alle har en kuffert med. Sådan er det bare. Du ville ikke tro, hvis jeg fortalte hvor mange gange vi bliver stoppet i lufthavne eller udenfor hoteller, fordi folk gerne vil have billeder. Emirates uniformen er ikonisk, og så hjælper det jo også lidt på det, at vi alle ser helt okay godt ud. Haha :)

Jeg pakker den store taske efter behov og destination. Skal jeg til Mauritius eller anden varm destination, pakker jeg selvfølgelig badetøj og klipklappere, men skal jeg til Moskva hvor vejret er minus 25 grader ofte, så skal det altså pakkes lidt andet. Jeg tjekker altid hotellet og vejret ud på den destination jeg skal til – på den måde ved jeg hvad jeg skal pakke, om der er strygemuligheder, swimmingpool osv osv. Visse steder VED jeg at jeg køber mange fødevarer eller tøj med hjem, og så pakker jeg selvfølgelig tasken let. Min taske må veje 23kg præcis som mange andre, og jeg kan garantere for at den vejer over, efter en tur til Sydafrika hvor vinen er sindssygt god og meget billig! Hvad køber jeg mon i Danmark tænker i? Jo, sidst var der æbleskiver, bacon, lakrids, avokado (ja de koster 85,- kg her), risengrødsris og lidt diverse juleslik i tasken. Hver destination – hver speciel ting køber man. Specielt hvis man har været der flere gange. Har faktisk ofte overvejet at hive massagepigen fra Bangkok med i tasken, men hun insisterer altså på at hun vejer mere end 23kg……

img_8663

Her er så hvad jeg altid har med. Noget er obligatorisk, andet er ikke. Forklaring for hver ting, kommer nedenunder. Her er det fra venstre mod højre:

 • Ovnhandsker (obligatorisk)
 • Service Update, papir og sovemaske
 • Serveringsvest med navneskilt og flag (obligatorisk – alle 3 ting)
 • Crew pyjamas (obligatorisk – den er god nok)
 • Ekstra slips
 •  Phizz og sytråd
 • Dokumenttaske med dokumenter og ekstra telefon (dokumenter er obligatorisk!)
 • Toilettaske med småting (ja man er vel Bieber fan)
 • iPad Mini
 • Pung med penge og valutakurser til Duty Free (obligatorisk)

Alle disse ting er i min lille taske. Der mangler dog lige et ekstra armbåndsur, men det glemte jeg at fiske op. Hvis jeg mangler noget en morgen, får jeg det nærmest helt skidt. Og er det en af de obligatoriske ting, ja så er jeg virkelig dårlig.

 

Her kommer forklaringen på de obligatoriske ting: (hvis jeg mangler én af disse ting, kan jeg ende med at blive bedt om at blive hjemme fra en flyvning)

 • Ovnhandsker skal altid medbringes, for du ved aldrig om du skal arbejde i køkkenet på turen, og så er det altså lidt varmt at tage metalkasser ud af ovnen. Har prøvet.
 • Serveringsvest med navneskilt og flag er også obligatorisk. Alle tre ting. Den skifter vi til, lige efter Takeoff. Alle har flag på, for på den måde at give den bedste service til gæsterne. Hvis de f.eks ikke taler engelsk og ser at du har et dansk flag, så kan det være at de faktisk taler dansk eller måske svensk, også på den måde kan vi tilpasse vores service så den bliver personlig på det plan. Efter takeoff kommer der også en briefing i højtaleren om, hvor mange lande vi kommer fra og hvor mange sprog vi snakker. Jeg har f.eks deklareret både dansk, svensk og norsk. Men fordi mit pas er dansk, er det altså dansk flag. Jeg taler dog i højtaleren på et af de tre sprog, hvis jeg er heldig at have sådan en flyvning.

 

 • Crew pyjamas. Ja, LOL tænker i nok. Vi bruger den primært til de lange ture. Nu flyver jeg til Sydney, Australien i overmorgen, og flyvetiden er 14 timer. Med tiden vi møder ind før og efter, er det umenneskeligt at være på 100%, så vi sover ombord.  Vi har nemlig 9-12 køjesenge. Og hvis der skulle ske en nødsituation imens du sover, skal passagererne stadig kunne genkende dig med en form for uniform. Desuden er den med på alle de korte flyvninger også, af den simple grund at ændringer kan forekomme. Er fly kan være gået i stykker og du skal på en anden længere tur. Uden din store kuffert. Men så har du i det mindst din pyjamas til at bruge på hotellet. Det sker dog nærmest aldrig.. PS. Vidste du at pigerne skal fjerne deres makeup inden deres pause og tage den på,  fuldstændig frisk som ny, inden de skal arbejde igen!? Uanset om pausen er 1 1/2 time eller 5 timer! Der har jeg det sgu lidt nemmere!

 

 • Dokumenttaske med dokumenter og telefon. Ja, telefonen er valgfri. Har har jeg et internationalt simkort med data i stort set alle lande, som jeg skifter til hvis min destination er iblandt dem. Så kan jeg ringe hjem og bruge bykort, uden at været afhængig af wifi. Dokumenterne er strengt obligatoriske. Jeg skal altid medbringe mit pas med visa, mit vaccinationskort, mit skolebevis med rigtige flytyper, mit crew ID, mit e-gate kort som fungerer som lynhurtig paskontrol i Dubai lufthavn, min medical rapport som siger at jeg (forhåbentlig) er rask, og sidst mit ‘kørekort’ udstedt af myndighederne. Alle disse ting fremviser jeg for en medarbejder når jeg møder, og alt bliver tjekket. Tænk hvis man møder op med forkert pas (jeg har to), forkert vaccinationskort eller uden et af de andre kort)…
 • Sidst er det vores Duty free pung med penge. Den bruger vi, hvis vi har fået den position ombord som er ansvarlig for duty free. Da man ikke altid ved det på forhånd, skal den medbringes. Med penge. Så hvis weekenden var hård og man lige lånte lidt, så skal der altså penge tilbage i pungen.

Resten af tingene har jeg selv valgt at medbringe. Sovemasken fordi vi somme tider har sovende hvile i sæder, og ens egen maske altid er bedre end flyets. Sytråd fordi du altid kan miste en knap – og det er grund nok til at blive sendt hjem fra job. Papir og service Update, så jeg altid kan skrive ned og holde mig up-to-date med de forskellige services på forskellige flyvninger. Mine Phizz tabletter som er en brusetablet der hjælper mod jet-lag og giver vitaminer og holder dig hydreret. (Faktisk får alle gæster i First class en kurv med produkter, hvoraf Phizz er et af dem). Slipset er altid godt at have med, hvis jeg nu stak det andet ned i tomatsaucen.

Toilettasken er til at friske mig selv op ombord. Vi har både tandbørster og cremer osv tilrådighed ombord, men det er altid rart at have sit eget. Indholdet skifter jeg lidt, men der er altid Roll-on, parfume, tandbørste og en form for creme. Og en frisk-ånde spray. Den er livsnødvendig på en 14 timer tur. Tyggegummi er No-go.

Sidst men ikke mindst, har jeg min iPad. Den bruger jeg til film rundt på hoteller hvis min computer er irriterende at slæbe på, men også til at studere Safe Talk. Det er 150 forskellige spørgsmål som kan indeholde førstehjælp, Security, nødprocedurer osv., og inden hver flyvning skal man svare på et tilfældigt. Så jeg læser altid lidt op inden en afgang. Enten i bussen, eller i afgangshallen hvis jeg tager bilen. :)

 

Det var lidt insider, som jeg ved flere har spurgt om. Jeg elsker at lave indlæg om mit arbejde og liv hernede, og kan se på læsertal at visse indlæg får ekstra mange læsere. Derfor – kommenter her, eller på Facebook hvis der er noget du er nysgerrig om. Noget du gerne vil vide hvordan fungerer. Så laver jeg et indlæg eller besvarer!

 

Kys herfra!

1

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Beijing tur/retur