3 år i ørkenen ..

Corona livet i mellemøsten

…. først må jeg hellere lige gøre klart, at alle udtalelser, følelser osv er mine synspunkter og intet at gøre med min arbejdsgiver eller landet jeg bor i.

 

Corona, dumme corona. Præcis som resten af verden, er vi også ramt hernede. Endda hårdt vil jeg sige. En lille fortælling herfra, om livet i solen som ikke kan nydes . Flere har spurgt hvordan det går med os hernede, så tænkte at give en update.

Er lige kommet hjem fra supermarkedet, hvor politiet stod klar med bødeblokken og tjekkede om alle havde deres polititilladelse til at handle ind… Hvad er det for en verden? Øv….

 

Vi flyver ikke mere. ALLE ca. 250 fly er parkeret og lufthavnen er fuldstændigt lukket. Vi snakker den tredje største lufthavn i verden. Ingen aktivitet udover cargo flyvninger og nogle meget få redningsflyvninger som er bestilt af forskellige ambassader rundt i verden.

Jeg fløj min sidste tur til Islamabad, Pakistan lørdag d. 21. marts. Det var en hurtig tur frem og tilbage, og ikke så meget nyt i dét egentligt. Udover at Covid-19 var igang med at ‘overtage’ hele verden, og dette selvfølgelig også hernede. Vi fløj egentligt ret meget, og flyene var overfyldte ud af Dubai, og knapt så fyldte tilbage. Folk ville hjem eller frem til deres destination, inden en mere omfattende lukning ville blive implementeret. Vi fik gradvist lov til at beskytte os mere og mere, og endte med at anvende masker og handsker på alle flyvninger, og generelt undgik for meget kontakt med vores passagerer.  Det er et enorm opgave at skulle ændre procedurer osv for et selskab med over 20.000 kabinepersonaler, og alle ændringer sker ikke bare sådan pludseligt.

Vi blev testet efter hver flyvning, og dette blev gjort på forskellige steder hvilket skabte lidt kaos. Specielt når op til 1000 crew lander på stort set samme tid omkring midnat. Nogle gange blev dette gjort i lufthavnen, andre gange på gangbroen eller til sidst, på et hotel. Firmaet bookede simpelthen et helt hotel for disse test. Her fik man et værelse med gratis roomservice (hvis køen var meget lang), og alle blev testet. Testen foregår som en podning LANGT inde i næsen, og AD hvor er det ikke lækkert. Efter hver test er vi ikke lovlige til en flyvning igen, før vi har fået resultaterne fra testen. Skulle tage 1-2 dage, men fordi de testede så mange hele tiden, blev svartiderne ofte en uge. Og pludselig manglede der jo crew, da vi alle ventede på resultater. Efter hver flyvning var det lovpligtigt at gå i hjemmekarantæne i 14 dage, kun afbrudt af en eventuel ny flyvning. Karantænen betyder ingen udgang overhovedet, medmindre man vil betale næsten 90.000dkk i bøde.

Passagerer som ankom til landet og ikke skulle videre, blev også testet. Alle simplethen. Men efter kort tid lukkede vi grænserne, og end ikke crew som var på ferie eller hjemme hos familie fik lov at rejse tilbage ind i landet. Det er snart 3 uger siden, og vi har hundredevis af crew strandet rundt i verden indtil grænserne åbner igen.

 

Jeg har nu været hjemme i snart en måned, og hold kæft det er ikke sjovt. Gradvist blev strande, parker, butikker, restauranter og nu er ALT lukket. Og ja, vi skal blive hjemme og undgå kontakt med andre mennsker, så vi ikke får smitten spredt mere – men nøj hvor er det ikke let.

Dubai politi startede med at lave udgangsforbud fra 22.00 til 06.00, hvor det ikke var tilladt at gå udenfor en dør overhovedet. Kun undtaget af nødssituationer og hvis du har et specielt arbejde som kræver dig ude. Årsagen skal findes ved at staten er ved at sterilisere gader og stræder, og hvis folk render ude som normalt, ville dette tage længere tid.

Det blev hurtigt ændret, og snart starter vi vores TREDJE uge med 24 timers udgangsforbud! JA, 24 timer i døgnet må du ikke gå ud. KUN hvis du har ansøgt om en ‘movement permit’ på politiets hjemmeside, og denne efterfølgende er blevet godkendt. Hvor vildt er det ikke lige? Hvis jeg liiige skal have en liter mælk, skal jeg simpelthen ansøge om tilladelse ved politiet og først hvis denne bliver godkendt, kan jeg suse ned efter mælken. Synes det er lidt vildt, men tænker umiddelbart at det er nødvendigt. Får du tilladelse, SKAL du bære maske og handsker – og end ikke supermarket vil lukke dig ind uden disse ting, så alt virker sådan helt rumdragt agtigt. Bøder bliver der givet lystigt hvis du ikke overholder reglerne, og f.eks. koster det 90.000DKK ikke at overholde sine 14 dages karantæne, 1800dkk for ‘unødvendigt’ at besøge læge eller hospital, og knap 4000DKK hvis du ikke har en tilladelse fra politiet til at handle ind, men stadig vælger at gøre det.

 

I øjeblikket har vi knap 2700 smittede i hele UAE, og 12 døde. Eftersom vi alle crew er blevet testet mange gange, og alle ankomne passagerer også blev testet i en periode, har vi som land, allerede testet mere end 250.000! Helt vildt nummer!

 

Hvordan ser fremtiden så ud? Ja, det er sgu ikke nemt at sige. Vi har ingen fremtidsplaner om, hvornår vi starter med flyvninger igen. I mellemtiden er vi sendt hjem med 25% nedgang i vores grundløn, hvilket, uden flytimer som vi jo klart ikke får, er alle gået omkring 70% ned i løn. Dét kan mærkes, men på den anden side føler jeg mig egentligt ret sikker hernede. Heldigvis bor jeg jo sammen med min kæreste, hvilket betyder at vi bruger karantænen sammen. Drikker en masse vin, spiller en masse playstation og bager en masse kager. Jeg KEDER mig, men tænkte at alt godt kommer til dem som venter. Vi ser hvertfald super meget frem til at skulle på arbejde igen, spise min favorit Pad Thai i Thailand, danse natten lang i Sydney og shoppe på undergrundsmarkedet i Shanghai. Indtil da, Stay safe <3

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

3 år i ørkenen ..