Funny facts

Sydafrika – Johannesburg//

IMG_4352

Jeg var simpelthen så begejstret da jeg så Johannesburg på mit skema. Havde hørt så meget om stedet – både godt og dårligt, men jeg havde besluttet mig for at jeg altså ville se det med mine egne øjne.. Jeg havde absolut ingen forventninger, og anede ikke hvad der ventede mig. Jeg har været i Afrika flere gange (Congo & Gabon), hvilket er steder med en del lavere standard, men eftersom jeg aldrig havde været i Sydafrika før, vidste jeg ganske enkelt ikke hvad der ventede mig.

Da vi ankom sidst på eftermiddagen, skulle det vise sig at være noget af en opgave at komme til hotellet. Trafikken var voldsom, og meget kaotisk – lidt som Dubai. Dog en del mere primitivt. Det kunne tydeligt ses at det er et afrikansk land, men samtidigt også et land hvor der bor en del overklasse mennesker også. Johannesburg er kendt for at være handelsbyen i Sydafrika og her hvor folk kommer til for at få job, men samtidigt også kendt for at være den farligste by i Sydafrika – specielt ved mørkets frembrud. Derfor bliver vi anbefalet ikke at gå udenfor hotellet efter solnedgang, ligesom det ikke er smart at flashe sine guldsmykker eller nye iPhone på åben gade. Jeg skulle selvfølgelig være rebel og tage ud efter mærkets frembrud alligevel – men mere om det senere!

Hotellet vi bor på, ligger i bydelen Melrose Arch i udkanten af Johannesburg. Melrose Arch er kendt for at være et meget rigt område, men mange rige mennesker, dyre hoteller og en lav procentdel af kriminalitet. Derfor bor vi netop i det område! Hotellet er et af de fineste jeg har boet på i hele verden, og det ikke fordi det er 5 stjerner eller sådan, men simpelthen pga. indretningen. Super fint og elegant og meget populært hotel på de sociale medier – nemlig pga indretningen.

Jeg havde besluttet med to af pigerne ombord, at vi altså ville opleve noget. Der findes to udflugter som crewet som regel tager på når de besøger byen for første gang. Den ene er løveparken og den anden er en ridetur på ‘savannen’. Vi ville begge, men endte op med løveparken, hvilket skulle vise sig at være en succes.

Vi spiste på hotellet denne aften (vi får 50% på alle restauranter på de hoteller vi bor på), så vi samlede en del crew fra alle 3 klasser ombord, og hyggede os med gode steaks og fantastisk vin. Det blev lidt halvsent, og jeg fik en besked fra en bekendt jeg vidste boede i byen, men egentligt havde glemt lidt. Han havde set på Facebook at jeg var i byen, og tænkte at vi skulle ses til en sludder og en drink! Han skulle arbejde, så han kunne ikke komme til hotellet. Så gode råd var dyre, og jeg var lidt bekymret for at bevæge mig ud sent om aftenen, men han bestilte en Uber bil til mig og forsikrede mig at det altså var sikkert. Vidste I at der slet ikke er rigtige taxi på gaden i Johannesburg? Det bruger man åbenbart ikke. Nå, men vi havde en sjov aften med sludder om gamle dage, god vin og god musik. Det er tydeligt at se forskellen mellem velhavende og mindre velhavende i Johannesburg. Min ven bor i et gigantisk hus stillet til rådighed af arbejde, i et område med sikkerhedsgates over alt og security som kører rundt med hunde. Men rundt hjørnet bor folk samtidigt på gaden, i små skure osv osv. Det er lidt vilde kontraster at se, men sådanne ting må man bare erkende eksisterer – for du kan ikke ændre det.

Næste morgen var det tid til løveparken! Jeg glædede mig som et lille barn! Jeg mødtes med en af pigerne fra Canada og en fra Australien udenfor hotellet, og vores chauffør kom til aftalt tid og kørte os ca. en time til selve parken. Det er en fyr som tidligere arbejdede som crew for Emirates i Dubai, som nu arrangerer ture til denne park. Hver dag henter han crew fra hotellet, så tænker at det umiddelbart er en god forretning.

IMG_4516IMG_4515

Selve parken er et gigantisk område som netop er åbnet for 3 måneder siden. De flyttede hele molevitten væk fra den gamle, på grund af et uheld. I den gamle park kunne man køre på savannen i sin egen bil, men en Amerikansk kvinde gjorde en ende på det. Hun åbnede vinduet i bilen mens hun var hos løverne, og desværre angreb en af løverne og slog hende ihjel inde i hendes egen bil. Så nu tog parken en beslutning om at flytte hele området, og bygge en stor flot park et stykke fra den gamle.

Der er masser af muligheder i parken. Man kan køre safari på savannen, kramme små løveunger, kysse store leoparder, gå vandring med en teenage løve på savannen, osv osv. Vi valgte en standard pakke med safari, løveunger og leoparder.

Jeg var ret bekymret for om dyrene skulle være bedøvet som i så mange andre parker jeg har besøgt omkring i verden, men det skulle vise sig at være helt anderledes her. De opfostre selv dyrene fra barn, hvilket gør at de får et helt sært forhold til hinanden, og derfor bliver de trygge ved mennesker. Det mærkes tydeligt at det altså er vilde dyr, og der bliver taget alle forbehold for at sikre os som gæster, men også for at dyrene får hvile og ikke bliver stresset over tossede turister.

Vi ankom tidligt på morgenen, lige efter åbningen. 25 grader og høj sol, og vores chauffør kendte alle i parken, så vi gik direkte ind uden ventetid. Der var kun ca 20 andre gæster end os, men han sneg os direkte ind til alle de dyr vi ville se, uden ventetid overhovedet. Vi startede på savannen hvor vi hilste på Zoe! Zoe er giraf og er omkring 2 år gammel. På savannen har de en del dyr og mange giraffer, men kun 2 af dem gider snakke med mennekser. Så de kommer til hegnet når de er sultne, og ikke er sekund før. Vi var heldige, og chaufføren kaldte på Zoe og hun kom luntende som en hund.

IMG_4390IMG_4379IMG_4543

Hun elsker at blive kælet, og siger du bare ordet Selfie, stikker hun hovedet helt ned i fjæset på dig – for så skal der altså tages billeder! Det var helt tydeligt at Zoe kun kom til os fordi hun gad snakke, og desuden havde hun mange mange kvadratkilometer at bevæge sig på, så hun kunne bare smutte når hun ikke gad mere.

IMG_4419

SÅ var det tid til dét jeg havde glædet mig aller mest til. Jeg har tidligere holdt en løve i Aalborg Zoo, men det er mange mange år siden, og den tissede desuden på mig.

Her i løveparken bor ungerne i et område som består både af ude og indeområde, og de kan frit bevæge sig på et stort område. De havde 3 søde unger i øjeblikket, og eneste grund til at de bliver brugt til kæleløver, er at deres mor enten har forsøgt at slå dem ihjel, eller simpelthen har udstødt dem. Derfor skal disse dyr alligevel tages fra deres mor, og muligvis aflives eller sendes til en eller anden trist zoo. Så de bliver opfostret med mennesker og bliver en del af savannen senere i livet. De var selvfølgelige trætte fordi løver som regel sover om dagen, men så snart døren åbnede, kom de løbende som en anden kælen hund. Virkelig søde og legesyge, og jeg kunne slet ikke lade dem være. De var ballademagere uden lige, og de var simpelthen så nuttede!

IMG_4426IMG_4445IMG_4450

Da vi var færdige hos de søde unger, skulle vi til den store kat. Nemlig leoparden. Det var netop her jeg troede at dyrene ville være fyldt med drugs, for hvordan pokker kan man håndtere sådan et vildt dyr som kan dræbe dig i et bid? Jeg forstår der stadig ikke. Men her i parken har de 3 stk. Den ene fik desværre en pind i øjet for nogle år siden, så hun er halvblind, men de to andre er helt i tip top stand. Haha. De gik frit i et område med træer og buske, og to lå og sov, og den ene holdte ‘udkig’ i et træ. Da vi kom ind, susende hun ned af træet for at hilse på. Hun ligefrem gled sig hen af ens ben som en huskat, og jeg var nærmest ved at lave i bukserne – for det var altså et helt rigtigt rovdyr der sådan kælede for mit ben.

Jeg satte mig ned og kælede med de to andre som lå og sov, og fik strenge ordre på at de kun gad kæles for bag øret eller i hovedet, men absolut ikke maven. Den ene blev lidt gnaven, så hun bed ud efter mig – og det viser blot at disse dyr ikke er på drugs, men er trænet til at sige fra når det bliver for meget. Præcis som en kat derhjemme. Og følger man dens signaler, er man good to go og det er helt ufarligt.

IMG_4479IMG_4499

Som slutning på dagen, var det tid til vores savanne tur. De har ændre turen fra egen bil til en stor lukket jeep, netop på grund af amerikaneren, så vi tog plads i jeepen og afsted det gik. Selve safarien er delt op i forskellige sektioner, men blandt andet er der vilde bukke, giraffer og over 60 løver! Vi var kun 8 mennesker i bilen, og hele timen var vi guided af en sød lokal pige, som glad fortalte historier om dyrene osv. Hun viste os også løven som dræbte den amerikanske kvinde, og så tænkte I nok hvorfor den stadig er i live? Normalt skal sådan et dyr lade livet, men fordi kvinden ignorerede over 20 skilte med advarsler om at rulle vinduet ned, fik løven altså lov at leve videre. Det var tydeligt at se at de trives på det her gigantiske område, og jeg nødt det mindst ligeså meget!

IMG_4541IMG_4531

Alt i alt elskede jeg virkelig mit besøg i løveparken og alle aktiviteter der. Skulle du selv komme på de kanter, anbefaler jeg turen! Alle pengene værd! Tjek det ud her: http://www.lionandsafaripark.com

Johannesburg var alt og intet af hvad jeg havde forventet, men jeg havde en fantastisk tur! Vi ankom tilbage til hotellet hvor der kort blev besøgt et supermarked for at handle vin med hjem, og ellers en kort lur inden nattens flyvning. Som sagt – jeg anede ikke hvad jeg skulle forvente, og det er en af goderne ved mit job. Jeg rejser jorden rundt, til steder jeg normalt aldrig ville komme, og jeg får endda betalt for det. Fatter det ikke, og kniber mig selv i armen hver dag jeg vågner op! Jeg smutter tilbage til Johannesburg endnu engang midt i oktober!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Funny facts