Ørkensafari

En hård start!

image

Puha. Det er efterhånden nogle dage siden jeg sidst har skrevet, og det er der en god grund til! Den rigtige skole er startet – og det er HÅRDT! Shit det er altså intenst. Der er gang i den hele dagen, og der er ganske få pauser og slet ikle tid til sjove. Billedet ovenover, viser udsigten fra terrassen på skolen. Her sidder jeg hver dag og spiser min frokost, og tænker over hvor heldig jeg er!

De første 13 dage i skolen indeholder SEP! Det er f.eks standard procedurer, Emergency procedurer og alt der imellem.. Jeg har jo haft det hundrede gange i mine gamle flyselskaber, men da Emirates er så stort og vildt, har de selvfølgelig også deres egen måde at undervise på. Og aå er det jo en helt ny flytype jeg skal flyve, så alt er faktisk helt anderledes alligevel :)

Eftersom der starter 120 nye elever HVER evige eneste fredag, året rundt, skal der en del organisering til. Derfor er alt undervisning tidspunkter på dagen. Hold 1 starter med afhentning fra lejlighed 04:30, og så har de vist fri 13:30. Så er det mit hold, vi bliver hentet kl.10:30 er hjemme igen omkring kl.20:00. Og sidste hold hentes 14:30 og har fri omkring 22:30.. Alle undervises i det samme, men for at få flest igennem på kortest tid, starter alle på denne måde! Jeg bor jo på hotel ca.15 min fra College, og alene elever som hentes 10:30 som jeg, fylder én stor og én lille bus.. Så der er gang i mange hold derinde!

image

Undervisningen er som sagt MEGET intens, og der er assesments HVER dag. En assesment er en eksamen hvor man bliver bedømt ud fra forskellige kriterier som lærerne afkrydser på et skema, og som følger din ‘fil’ helt indtil din prøveperiode slutter 6 måneder senere. Så det er med at bestå det hele i første forsøg, for at have den bedste fil!

Undervisningen er skide god synes jeg, og er en god blanding af undervisning i klassen, gruppearbejde og simulator arbejde. Vi er i simulatoren HVER dag, og det er skide sjovt! I hallen findes en A380 (dobbeltdækker flyet) simulator i 2 etager som den originale, og den er opbygget fuldstændig som den originale maskine – dog kun i en kortere model. Udover den, har Emirates en Boeing 777 og Airbus 330/340 simulator. Vi har de praktiske prøver i A380, men nødprocedurer i A330/340 maskinen, for den bevæger sig nemlig som et rigtige fly, og derfor er der fuld skrald på lyd, lys og turbulens som i virkeligheden! Det er skide sjovt! Hver dag har vi assesment i de ting vi øvede i klassen før, og vi opdeles i ‘crew’ på 6 elever som skal agere crew ombord, og så handle ud fra de forskellige situationer som lærerne udsætter os for. Det kan være en decompression (der hvor iltmaskerne falder ned), nødlandinger og brand. De er meget fremme med hensyn til udstyr, så hvis vi bekæmper en brand, er det med røg og lys som simulerer en brand – og når du slukker med den falske brandslukker, er der indbygget laser lys i både slukker og brand, som kræver at du slukker efter alle procedurer før branden slukker! Pisse smart synes jeg! Inden vi bekæmpede brande i flyet, var vi inden rigtige brand simulator! Det er et helt showroom med ægte ild i ovn, sæder, hathylder og computeren. Her skal vi så bekæmpe ægte brande ud fra den undervisning vi har fået! PISSE FEDT synes jeg! Det er meget livligt og ægte, og man får sgu lidt sved på panden synes jeg! :) Har desværre ikke billeder fra brandstedet da det ikke var tilladt, men her kommer lidt billeder fra simulator stedet..

imageimageimage

Som i kan se, har de selvfølgelig også deres eget ‘hav’ i form af en svømmehal. Her skal der springes i vandet fra 2. sal på flyveren, redes folk, bjerges redningsbåde og alt muligt vildt. Det skal vi i næste uge – og det glæder jeg mig meget til!

I torsdags sluttede vi af med 4 x eksamen, og måden de afholdes på, presser en til det yderste så de kan se hvordan man reagerer i pressede situationer.

Jeg er vild med skolen, men glæder mig også til vores SEP er slut så jeg kan lære noget nyt og noget som ikke kræver så meget hjerne. Bliver sgu så træt :)

image

Her ses hele mit batch (klasse) med vores 3 undervisere som følger os alle 13 dage! Jeg synes det er så spændende at være i klasse med så mange forskellige folk fra forskellige lande, og det giver et godt syn på hvor anderledes folk lever i forhold til mig og lille DK. Jeg tror på at det er sundt og lærende at møde så mange andre kulturer!

image

image

Det er tydeligt at se at man er en del af noget kæmpe stort! Emirates har OVER 25.000 cabin crew som alle bor og lever samme sted! Vi bliver alle afhentet og afleveret fra og til arbejde/skole, og alene hovedkontoret er ekstremt som beskrevet i tidligere indlæg. Man samtidigt møder man nye folk på bussen hver dag, og de folk man allerede kender, lærer man endnu mere at kende på de mange busture frem og tilbage.. Desuden er jeg meget heldig at bo på hotel, og på samme hotel bor ca. 200 andre elever som går igennem fuldstændig samme process som mig..

 

Én ting jeg har det svært ved, er den sindssyge varmen. Vi skriver slut april, og temperaturen er jævnt på 38-39 grader i skyggen .. Det er SINDSSYGT varmt og tør slet ikke tænke på sommeren.. image

Udover alle de spændende ting der sker, så har jeg lige modtaget mit pas tilbage som nu indeholder en opholds/arbejdstilladelse til Dubai – så nu kan jeg faktisk sige at her bor jeg og holder til, og ikke længere Danmark. Der er jeg allerede ude af systemet og alt forsikring osv skal klares her nu, da jeg ikke længere har ret til gratis lægehjælp i Danmark! Lidt vildt at tænke på :)

image

Lektielæsningen står på hver aften, og slutter for mit vedkommende først på den forkerte side af midnat – så er glad for at bussen først kommer kl.10:30

 

Vi har weekend nu, og starter i skole imorgen søndag! Weekenden blev brugt på en skide sjov bytur og en hyggedag med drengene igår, hvor vi tog til marinaen, The Beach og The Walk!

imageimage 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ørkensafari