De lækreste snickerskugler!

Lissabon <3

image
Lissabon, åh Lissabon. Vi havde absolut ingen forventninger da vi bookede vores lille getaway hertil, udover et par stykker af vores venner, som mente at det var den smukkeste by i Europa. Efter et par dage her, kan vi erkende, at JA, det ér den smukkeste by i Europa! Wow! Her er alt vi behøver, og så meget til. Når jeg bliver gammel, er Lissabon helt sikkert på listen over lande jeg vil overveje at pensionere mig i.

image

Vi har idag haft sidste dag, og imorgen henter vi bilen, og kører sydpå. Sydpå til Algarvekysten, hvor vi skal besøge de smukke strande og mine svigerforældre. Dét glæder vi os til.

Billedet ovenover, er taget fra vores seng, på vores meget lille pensionat, midt i Lissabon by. Vi bor midt i den gamle bydel, ved byens store station Rossio. Her har vi alle de smukke torve lige udenfor døren. Pensionatet er fuldstændig som jeg forestillede mig Portugal, og ikke mindst Lissabon. Lille, gammelt og romantisk. Vi vågner hver dag til summen af folk udenfor, fuglene som kvidrer og solen som står lige i smasken. Ja, vejret har ikke altid været godt, men når den endelig har været fremme, har vi nærmest kastet os i jorden for at suge lidt solstråler!

De første par dage er gået med at spadsere byen rundt. Billederne herunder, taler for sig selv.

imageimageimageimageimageimageimage

Vi spadserede op til Castelo de São Jorge, hvor man fik den lækreste udsigt over det meste af byen. Alle de smukke huse, planter og alle de vidunderlige farver. Et syn man bare skal opleve når man er i byen. Man betaler en lille enteépris, men det er alle pengene værd. Man kan vandre rundt i mange timer, nyde udsigten og den fine historie som hører til Castelo De São Jorge.

image

Vi tog også toget til Belém, som ligger blot 7 kilometer fra selve Lissabon. Belém er kendt for flere ting, men blandt andet Belém Tower som er bygget i begyndelsen af det 16. århundrede, og som fungerede både som et led i byens forsvar og som et ceremonielt monument til certificering af Portugals indflydelse under den europæiske opdagelsestid. I 1983 blev det optaget på UNESCOs verdensavsliste.

I Belém finder man også Jerónimos Monastery, Padrão dos Descobrimentos og ikke mindst, finder man det ældgamle bageri Pastéis de Belém, som siden 1837 har bagt de små lækre Pastel De Nata, som primært består af æg og kanel.

Nedenunder er et par lækre billeder fra Belém, men først en lille sød kommentar til billedet af O og jeg, ovenover. Vi ville tage lidt billeder af hinanden, efter vi havde lavet acroyoga i solen i parken, men pludselig kommer en sød dame fra Chicago over til os, og fortæller at hun simpelthen måtte tage et billede af os sammen. Sjældent havde hun set så smukke mennesker udstråle så meget kærlighed, og dét måtte hun bare forene. Det er var ret sødt af hende, og det endte med at hun kravlede hele vejen op på rækværket, for at tage det ‘helt perfekte’ billede. Sød det var hun :)

imageimageimage

Idag på vores sidste dag, gjorde tog vi ud til byen Sintra. Vi var ude og danse hele natten fredag, og her mødte vi to søde damer, som fortalte os en masse om Lissabon, og hvad vi skulle se og ikke se. Christina som den ene hed, fortalte at vi bare skulle tage til Sintra. Vi googlede det hurtigt, og ligeså hurtigt blev vi meget hurigt overbevist om, at det skulle vi!

Afsted med tog det gik, og efter 40 minutter, ankom vi til Sintra. Vi var heldige med vejret -så længe det varede. Vi valgte at spadsere hele vejen op til Palácio Nacional da Pena, uden at ane hvor langt der var. Vi skulle hvert fald ikke hoppe på alle turistbusserne, dét var helt sikkert. Vi endte med at gå 4-5 km, hvilket ikke lyder som meget, men når det går ret op af bakke, blev det pludselig lidt hårdt. Med med små ‘chokoladesnac’-pauser på vejen, gik det fint. Hele området er utroligt smukt, hvilket også betyder at hele Sintra by, er havnet på UNESCOs verdensarvsliste. Der findes mange mange ting man kan se i Sintra, men da den kære vejrgud ikke mente vi skulle have sol, endte vi med at ‘nøjes’ med Palácio Nacional da Pena. Dét fortrød vi absolut ikke, da vi efter en omgang hiking, endelig kom frem til toppen og det smukke palads. Sikke et vildt syn. Paladset ligger langt oppe på en slags klippe, og er noget af det vildeste jeg længe har set. Også selvom vejret ikke var med os. Det gjorde dog ikke besøget mindre interessant, for da paladset ligger så langt oppe, er flere skyer under os, og i uvejret gav det er fantastisk syn, som var umuligt at fange på billeder. Det gav virkelig et indblik i, hvor vildt vejret kan opføre sig. Wow! Jeg har vedlagt lidt billeder fra vores tur deroppe. Hele området op til paladset, er omringer af en park på over 200 hektar. Kongen som engang boede på paladset, forlangte at der skulle plantes eksotiske planter, og derfor findes der planter fra bl.a Nordamerika, Cypern, Kina, Japan, Australien og endda New Zealand. Er syn som var virkelig smukt, men som helt sikkert er smukkere jo tættere vi kommer på sommer.

imageimageimageimageimage

Vi har lavet en masse andre ting end disse, men det var blot at forklare højdepunkterne på turen. Tag sporvognen rundt i byen, og oplev den summende stemning. Gå rundt i bydelen Alfama, og slå dig ned i bydelen Bairro Alto til et glas vin eller en vild fest, og nyd de smukke bygninger. Lissabon er en by med plads til alle, og var i 2010 med til at vedtage lovgivningen om ægteskab for homoseksuelle, byen har en ekstremt lav kriminalitet og fik jeg nævnt at byen er en af de absolut billigste storbyer i hele Europa? Vi skal hvert fald tilbage hertil! Næste gang skal være en sommer, for på den måde, at se byen fra en anden side. Her er virkelig fantastisk og vi har helt sikket fundet os en ny favorit by i Europa! Kys herfra – og skulle der været spørgsmål, svarer jeg gerne på spørgsmål i kommentarerne! :)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

De lækreste snickerskugler!