JUBIIIII!

Sindssygt svært altså ….

image
Puha. Så startede alt det hårde, skal jeg lige hilse at sige.. Jøsses hvor denne uge er hård. Vi har 5 dages GMT som står for General Medical Training – altså førstehjælp på dansk.. Det er pisse svært. Som i at jeg slet ikke ved om jeg består eksamen på torsdag.

Vi gennemgår hver dag en masse emner, prøver det og bliver så spurgt sidst på dagen om forskellige ting. Jeg kan intet huske. Det er så åndssvagt altså.

Først og fremmest er mit problem det engelske. Jeg er ret god til engelsk på normal niveau, taler det dagligt og helt uden problemer. Men denne førstehjælps træning vi gennemgår, er en international uddannelse fra USA. Det betyder at der er sindssygt mange svære ord. Ord jeg aldrig i mit liv har hørt om, aner hvad betyder eller ved hvordan man udtaler. Bare igår talte vi om feberkramper til børn og epilepsi for voksne. De kalder epilepsi for noget helt andet og meget mere indviklet, og der gik et kvarter før jeg overhovedet fattede hvad de snakkede om. Epilepsi går ind under hvad de kalder ‘Tonic Clonic seizures’, og hvordan fanden skulle jeg vide det fra.

Så alene er det et sindssygt svært emne at lære, men jeg skal også lære alle de syge ord først. Det er virkelig et problem for mig. Selv de mange mange præparater vi har ombord to behandling, hedde tusinde underlige ting.. En Panodil er ikke bare en Panodil, og næsespray er ikke bare en næsespray. Og det er bare to af de lette. Det hjælper heller ikke at jeg først er hjemme fra skole 00:15 hver dag, da jeg har det sene hold.

Jeg er dog ikke helt håbløs. Forleden bestod jeg min eksamen i at håndtere en EPIPEN. Hvis I ikke ved hvad den bruges til, er det en behandling for seriøse allergiske reaktioner, og skydes ind i låret. Dette skulle vi fremvise og gøre på instruktørerne, en efter en – mens vi overholde de udskrevne procedurer for netop det.

Idag bestod jeg så min CPR eksamen. Altså god gammeldags hjertemassage på dansk. Det har jeg øvet i mine tidligere flyselskaber også, så det var super nemt og jeg bestod uden anmærkninger. Imorgen bliver straks en anden dag. Vi skal ombord på et fly, de andre elever får hver en sygdom eller en lidelse, og vi skal så stille en diagnose for problemet og behandle ud fra vores procedurer.. Det skal nok blive spændende når jeg slet ikke ved hvad medicinen hedder. Kan ikke bede min kollega fra Thailand eller Rusland hente panodilerne. Det aner de ikke hvad er!

Udover disse ting, lærer vi at håndtere hjertestop, hjerneblødninger, blodpropper, forbrændinger, brækkede lemmer, stress, astma, sukkersyge osv osv. Mange hundrede ting skal vi huske ordret fra bogen – og det er bestemt ikke nemt. Imorgen skal vi lege jordemoder. Vi skal nemlig kunne tage imod en baby ombord. Som i at vi skal tage imod, klippe navlestreng osv.. Det er sket før at kvinder har født ombord, så nu er det en obligatorisk del af uddannelsen, simpelthen for at kunne rede både mor og barn i sådan en situation. Det skal nok blive en oplevelse!

Nu vil jeg Skype med O, læse og gå i seng. Klokken er allerede 01 og jeg er slet ikke startet!

image

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

JUBIIIII!